Tips för att ordna vardagsrumsmöbler

Tips för att ordna vardagsrumsmöbler

Lite tanke och planering hjälper dig att ordna dina vardagsrumsmöbler i en estetiskt tilltalande och bekväm design som gör ditt hem inbjudande för både dig och dina gäster.

Mät utrymmet

Innan du flyttar något, mät områdets dimensioner så att du känner till utrymmets faktiska storlek. Det är också bra att mäta måtten på genomfarter som går in i rummet från dörrar, korridorer och trappor. Dessa punkter introducerar trafik in i området, vilket kräver planering för att rymma dem.

Välj en kontaktpunkt

Många utrymmen har någon typ av arkitektonisk eller underhållningsfunktion som fungerar som områdets övergripande kontaktpunkt. I vissa rum kan det vara en öppen spis eller ett burspråk. I andra hem fokuserar kanske de flesta på en platt-TV. Efter att ha bestämt kontaktpunkten har du en uppfattning om hur du orienterar vardagsrumsmöblerna.

Skapa variation

För en tilltalande design, variera storleken på bitarna du lägger till i rummet. Till exempel, om varje bit är stor och överfylld blir resultatet inte visuellt tilltalande. Lägg istället till en mängd olika storlekar på vardagsrumsmöbler. En stor soffa med kompletterande fåtöljer som flankerar den på vardera sidan kan skapa ett balanserat utrymme.

Dela kvartalen

Beroende på konfiguration kan du ha möjlighet att dela upp området i separata zoner. Dessa zoner kommer att ha olika funktioner för hur människor använder dem. Du kan till exempel ha ett område med bekväma sittplatser riktade mot en TV. Du kan också skapa zoner för tyst läsning eller mer intima konversationer inom hela området.

Aktiviteter Dekoration Idéer